Liesbet Weckhuysen (°1975)

Al van jongsaf ben ik gefascineerd door het effect van licht op kleuren. In het bijzonder wanneer mensen in het licht staan, ontstaat een betoverend samenspel tussen kleur en emotie. Het is heerlijk om iemands subtiele emotie, een passioneel moment, vast te leggen op het schildersdoek. Het penseel en de verf laten me ook toe om in alle vrijheid verder te fantaseren rond de beelden die me omringen.

 

Van opleiding ben ik fysicus (KUL Katholieke Universiteit Leuven) en ik ben sinds 2001 als lector fysica verbonden aan de UCLL (University College Leuven - Limburg). Lesgeven doe ik met passie. Ik heb het gevoel dat fysica en kunst nauw met elkaar verband houden. Ze zijn volgens mij beide ontstaan uit verwondering over het leven en ze proberen beide het onvatbare te beschrijven.

 

Ik volgde enkele jaren lessen aan de stedelijke kunstacademie van Leuven (SLAC) en volgde cursussen bij Leon De Borger. Ik ben actief lid van het Kunstcollectief in Oud-Heverlee.

 

Ik schilder figuratief. Mijn werken worden gekenmerkt door een grove penseelvoering, warme kleuren, licht en perspectief. De werken die op deze website worden getoond, zijn geschilderd met acrylverf op doek, hout of canvas board.

 

 

Liesbet Weckhuysen
Art

© Liesbet Weckhuysen 2020. 

 Haasrode, België

  • Instagram
  • Facebook - White Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now