top of page
Liesbetfoto.JPG

Liesbet Weckhuysen (°1975)

Het effect van licht op kleuren fascineert me. In het bijzonder wanneer mensen in het licht staan, kan een mooi samenspel ontstaan tussen kleur en emotie. Het is een interessante zoektocht om deze, soms subtiele, emotie vast te leggen op het schildersdoek. Het penseel en de verf laten me ook toe om in alle vrijheid verder te fantaseren rond de beelden die me omringen.

 

Van opleiding ben ik fysicus (KUL Katholieke Universiteit Leuven) en ik ben sinds 2001 als lector fysica verbonden aan de UCLL (University College Leuven - Limburg). Lesgeven doe ik met passie. Ik heb het gevoel dat fysica en kunst nauw met elkaar verband houden. Ze zijn volgens mij beide ontstaan uit verwondering over het leven en ze proberen beide het onvatbare te beschrijven.

 

Ik volgde lessen aan de stedelijke kunstacademie van Leuven (SLAC) en volgde cursussen bij Leon De Borger. Ik ben actief lid van het Kunstcollectief in Oud-Heverlee.

 

Ik schilder figuratief. Mijn werken worden gekenmerkt door een grove penseelvoering met snelle en krachtige toetsen, met een voorliefde voor warme kleuren, licht en perspectief. De werken die op deze website worden getoond, zijn geschilderd met acrylverf en/of olieverf op doek, hout of canvas board.

 

 

Liesbet Weckhuysen
Art

bottom of page